ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ…»

 

 photo the 2

Κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023, δημιουργήθηκε στο σχολείο μας θεατρική ομάδα, με όχημα το θεατρικό έργο του Αλφρέντ Ζερύ «Το Έκτο Πάτωμα». Έτσι, ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι που μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε νέες συγκινήσεις και στιγμές χαράς, γέλιου και ουσιαστικής επικοινωνίας. Η απόφαση για το «ανέβασμα» του συγκεκριμένου θεατρικού έργου προέκυψε - κατόπιν συζητήσεων - από τη βούληση των μελών της ομάδας. Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου προέκυψε από την ανάγκη της ομάδας για «ανέβασμα» μίας κωμωδίας, εφόσον όλα τα μέλη νιώθαμε πως χρειαζόμασταν περισσότερο φως και χαρά, έπειτα από τη δοκιμασία της πανδημίας.

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της θεατρικής παιδείας στην εκπαίδευση, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια των παιδιών του Γυμνασίου. Έτσι, ανέβηκε η σχολική θεατρική παράσταση «Το Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερύ, την Τρίτη 16 Μαΐου για τα παιδιά και τους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου και την Τετάρτη 17 Μαΐου για τους μαθητές/τις μαθήτριες και τους συναδέλφους του Γυμνασίου – Λυκείου.

the 1 

 

Θεωρούμε ότι μία σχολική θεατρική παράσταση δεν είναι απλά ένα σημαντικό γεγονός για τη σχολική πραγματικότητα και για την τοπική κοινωνία. Με την παρακολούθηση και πάνω απ’ όλα τη δημιουργία καλλιτεχνικών μορφών έκφρασης όπως το θέατρο, οι μαθητές θα αναπτύσσουν αρμονικά τις ικανότητές τους, ιδιαίτερα τη φαντασία και θα διαμορφώνουν τα ταλέντα τους. 

the 3 photo 5

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτό το όραμα στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό!

Οι υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

Γρηγόριος Κουσούλης (Μουσικός)

Ντένια Καραβασιλειάδη (Φιλόλογος)